DiverseInot

Lansarea Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv

În absența unui tribunal specializat în dreptul sportului în România, capabil să abordeze cazurile specifice domeniului, Asociația Română de Arbitraj Sportiv a luat inițiativa de a înființa Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv (T.R.A.S.). Această entitate, independentă de orice organizație sportivă, are ca obiectiv principal soluționarea disputelor sportive prin arbitraj sau mediere, folosind proceduri adaptate particularităților dreptului sportiv.

Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv reprezintă o formă de arbitraj instituționalizat, conform prevederilor Legii nr. 134/2010 și ale Codului de Procedură Civilă, specificate în Titlul VII al Cărții IV-a “Despre Arbitraj”. T.R.A.S. își desfășoară activitatea pe baza unui regulament propriu care se aplică tuturor cazurilor de arbitraj.

Sub coordonarea administrativă și financiară a Asociației Române de Arbitraj Sportiv (A.R.A.S.), Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv funcționează independent față de asociația care l-a fondat. Activitatea de arbitraj desfășurată sub egida T.R.A.S. este de natură non-profit și nu are scopul de a genera profit.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button